Създателят на Гората.бг“ Никола Рахнев стана Будител на десетилетието в националната кампания, организирана

...
 Създателят на Гората.бг“ Никола Рахнев стана Будител на десетилетието в националната кампания, организирана
Коментари Харесай

Никола Рахнев е „Будител на десетилетието”

 

Създателят на „ Гората.бг “ Никола Рахнев стана „ Будител на десетилетието ” в националната акция, проведена от БНР.

 

Тържествената гала, на която бяха отличени актуалните будители – хората, оставили дълготраен отпечатък в последното десетилетие със своята активност и дела, обичайно беше излъчена на празничния 1 ноември.

 

Никола Рахнев има вярата, само че и смелостта да сбъдва фантазии и да трансформира света, в който живеем. Той е основател на най-голямата доброволческа самодейност за засаждане на нови гори и дървета в България. „ Будител на годината “ за 2019-а, през днешния ден неговата фантазия за милион засадени дървета от дълго време е надхвърлена и новата цел е над 3 милиона дървета.

 

" Будител е всеки, който въодушевява българския народ да има вяра в себе си. Правете колкото се може повече положително, по всеки вероятен метод, когато и да е, на всички места, тъй като има голям смисъл. А смисълът да вършим положително е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни ", показа разчувстваният победител.

 

Наградата " Аз, буки, веди – Знание " на скулптора Александър Пройнов връчи министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

 

В изявлението си тя означи: " В рамките на тази акция – 10 следващи години, ние се уверяваме, че в България има прелестни хора. Има будители, които могат да разсънят сила освен в България, само че и в целия свят.

 

Това е един доста специфичен човек, събитие в нашата реалност, тъй като по доста спокоен метод трансформира света, с достолепие посреща сълзите на хората и със сърцето си усеща тяхната обич и признателност, само че и човек, който предава своята полезност и модел на държание на своите деца ".

 

Специалната премия на БНР получи Лазар Радков – главният мотор на акциите " Капачки за бъдеще " и " Каузи.БГ ". Наградата връчи генералният шеф на БНР Милен Митев.

 

" Кампанията ми дава убеденост, че положителното има дълбоки корени и се веселя, че БНР е уредник на тази самодейност. Съвременните будители ни дават повече вяра, повече религия, че дружно можем да изградим по-добра среда за нас и за децата ни “, означи в приветствието си Милен Митев. 

 

Специалната премия на bTV Media Group е за писателя Георги Господинов. Отличието беше връчено от журналиста  на bTV Кристина Газиева.  

 

Водещи на церемонията бяха Ива Дойчинова – основател на самодейността, и Даниел Ненчев.

 

 

Снимки: Кристина Костова, БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР